Egeli iletişimciler ödüle doymuyor

“Saklı Cennet”e Ödül Üstüne Ödül

İZMİR(Ege Ajans)- Egeli genç sinemacının yönetmenliğini yaptığı “Saklı Cennet” belgeseli, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenlediği Altın Baklava Film Akademisi 4’üncü Üniversitelerarası Film Festivali’nden dereceyle döndü. Daha önce Iva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması’nda ikincilik ödülü ve Bulgaristan’da düzenlenen Early Bird 14. International Student Film Festival’inde en iyi görüntü özel mansiyon ödülünü alan Saklı Cennet, Gaziantep’ten ödülle döndü.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Çağatay Çelikbaş’ı makamında kabul ederek, başarılar diledi. Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Ege Üniversitesi öğrencilerinin böyle başarılara imza atması üniversitem ve fakültem adına gurur verici bir başarı. Benim için kıymetli öğrencilerimi her zaman ve her koşulda destekliyorum. Öğrencilerimin daha iyi yerlere gelmesi ve başarılara imza ataması için fakülte olarak nitelikli eğitim vermeye devam edeceğiz. Başarısından dolayı Çağatay’ı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Çağatay Çelikbaş’ın yönetmenliğini yaptığı “Saklı Cennet” filmi, Gaziantep’te “Altın Baklava Film Festivali”nde en iyi 3’üncü belgesel film ödülünü aldı. Bu sene dördüncüsü düzenlenen uluslararası katılımlı ve üniversite öğrencilerinin katıldığı Üniversitelerarası Altın Baklava Film Festivalinden üçüncülük ödülüyle dönen Çelikbaş, “Üniversitemizi bu festivalde temsil etmek ve oradan ödülle dönmek beni gururlandırdı. İlk olarak Iva Natura Kozmetik Kısa Film Yarışması’nda ikincilik ödülü alan bu belgesel, toplamda 3 ödüle ulaştı” diye konuştu.

 Saklı Cennet belgeselini doğup büyüdüğü yer olan Edremit Kaz Dağları’nda çektiğini ifade eden Çelikbaş, “Doğup büyüdüğüm yer olan Edremit’i ulusal ve uluslararası festivallerde bu belgesel aracılığıyla tanıtmaya çalıştım. Kazdağları’ndaki doğal yaşamı yöre halkının ağzından anlatmaya çalıştım.  Bunun yanında bitkilerin değerini, doğa ile iç içe yaşamanın güzelliğini ve doğadan kopmayan yaşamı aktardım. Saklı Cennet Belgeseli birçok ülkede film festivallerinde kendine yer buldu. Bulgaristan’da düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerin katıldığı Early Bird 14. International Student Film Festival adlı film festivalinde en iyi görüntü özel mansiyon ödülünü aldım.  Bulgaristan’da ülkemizi temsil ederek, ödül alan tek Türk öğrenci oldum. Bu ödülü almak bizim için ayrıca önem taşıyor. Çünkü orada bu sene ülkemizin tanıtılmasını sağlayıp oradan ödülle ayrılmak bizi gururlandırdı. Bu ödülü almamızda çok büyük bir katkısı olan görüntü yönetmenimiz Ferhat Onur Ceylan’a ve ekip arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Çağatay Çelikbaş, “ Eğitim aldığım Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, bizlere sağladığı imkanlar ve kaliteli eğitimiyle bana çok şey kattı. Bu bağlamda desteklerinden dolayı İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Takımcı hocam başta olmak üzere, proje danışmanım olan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’ya, üzerimde emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Leave a Comment